Privata intressen

 

 

Maskinteknik Syd

Tomelilla

Tobbe: 0733-86 43 00

 

Jag som skriver, Tobias "Racertobbe" Andersson är tredje

generationens racerförare.

 

Min morfar, Racer Harold från Degerfors var mycket aktiv främst

som racerbåtsförare och motortrimmare men körde även lite isracing.

Han finns numera i himlen där jag hoppas att han har kul och får köra

många snabba fordon.

 

Min far, Kjell, kör  motionsroadracing med en Suzuki GSXR600 och

GSXR1000. Han har tidigare tävlat inom bl a gokart, rally, formelbilsracing (Formel Ford och Formel 3), racerbåt ( bl a OC, riktiga racerbåtar med 500 cc 2-taktsmotor med föraren liggandes på magen, toppfart ca 90 knop) och motionscross resp -enduro.

 

Jag själv har (2016) kört motortävlingar 31 säsonger, gokart, formelbilar, standardvagnar, och sedan 2001 roadracing. Har säsongerna 2003-2007 kört många Endurance-VM tävlingar i Superbikeklassen. Bästa resultatet är en total 5:e plats 2006! Deltog i en VM-tävling även 2009 med en 10:e plats som resultat. Jag återfinns senare säsonger mest på crossbanorna runtom i skåne, där jag tävlar lite lagom ofta i motionscross och min son kör knattecross.

 

Dessutom har vi nu råkat samla på oss 5 st bakhjulsdrivna Fordar i olika skick, Cortinor MK1 och Escort MK2 som vi grejar med då och då. Någon gång i framtiden blir det säkert lite biltävlande i någon historisk klass. Nu, december 2016 har vi faktiskt en Cortina GT i rallytrim snart klar för uppstart! Rallyförarlicenserna ordnades till förra året!

 

Vi är alltså tekniskt engagerade även på fritiden, har ägnat tusentals timmar åt utveckling och utprovning av olika saker, såsom bromsar, väghållning, material- och konstruktionstester etc.

 

Själv har jag läst maskinteknik på KTH 1993-98 och gjort examensarbete på LTH 2002. Under tiden och därefter har racingen och det egna företaget tagit mycket tid så jag har tyvärr ännu inte någon civilingenjörsexamen klar. Har ca 170 högskolepoäng av 180...

Mest morsan som retar sig på detta.

 

Vårt verkstadsföretag drivs av mig, min fru och min far.

 

Tobbe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Copyright © All Rights Reserved